پاورپوینت بررسی استانداردها و ضوابط طراحی معماری هتل و مراکز اقامتی
بر اساس متون تاریخی و برخی از بناهای برج و بارو دار اوایل سده های میانه
که باستان شناسان شوروی سابق مورد کاوش قرار داده اند ، این نوع بناها در
آسیای میانه بیشترین حضور را داشته اند . با تثبیت مرزهای جهان اسلام ،
فعالیت مبارزان در راه دین کاهش یافت ولی بناهیی که در بین راه ساخته شده
بودند جهت اسکان مسافران همچنان باقی ماندند .
اباط سوسه در تونس که احتملا بین سالهای 771 تا 788 تاسیس شده ، یک ساختمان
مربعی شکل دو طبقه با برج های زاویه ای و یک ورودی مستحکم و حیاط باز با
حجره های پیرامونی است و با مسجد ستون داری که در نخستین طبقه و در بالای
درب ورودی قرار گرفته آن را از نظر پلان با کاروانسراهای عصر خود متمایز
کرده است . از دیگر نمونه های رباط ها در مغرب زمین به رباط ملک که تقریبا
یک سده بعد بر سر راه بخارا و سمرقند بنا شده است، می توان نام برد که
ظاهرا شبیه به یک قلعه است . نمای پیشین تو رفته آ ن یاد آور عمارات قصر
گونه همان منطقه است . این رباط نیز دارای برج های زاویه ای و پایه های نیم
دایره ای می باشد و آرایش فضاهای داخلی آن با اتاق هایی که به حیاط مرکزی
متصل می شود نشان از حقیقت فرم کاروانسرایی بودن آن دارد . ابن حوقل ،
جغرافی دان قرن دوازدهم ، به رباط ها و کاروانسراهای شهری در منطقه
«پالرمو» اشاره می کند که در آن زمان برای تجمع مسافران ساخته شده بودند و
اما در جهان مدرن و با پیشرفت های زندگی بشر ، اقامتگاهها شکل تازه ای به
خود گرفته و در غالب عناوین مختلف با کاربردهای گوناگون و شرایط مالی و
اقتصادی استفاده کنندگان در بافت های شهری سراسر جهان توسعه یافته اند . در
دوره سلجوقی حدود صد کاروانسرا در مناطق آناتولی و ترکیه ساخته شده است.
فهرست مطالب
معنی واژه هتل
uمتل یا مجتمعهای توریستی بین راهی
ارزیابی امتیازات
ارزیابی هتلها:
خدمات حفظ و نگهداری و باربری
فضای پذیرش محوطه
ابعاد و اندازه اتاق خواب
انواع فضاهای در هتل_ریزفضاهای هتل
نمازخانه
مساحت
اتاق های مهمان
استانداردهای طراحی درها، کمدها، دستگیره ها و…
نقشه اتاق مهمان
چیدمان اتاقها:
ابعاد تخت:
پنجره ها
کیفیت کف پوش
تعداد توالتها
توالتهای عمومی
فضاهای خدماتی
۲-خدمات مربوط به تهیه غذا
طراحی آشپزخانه در ۴ مرحله انجام می پذیرد:
طراحی آشپزخانه در ۴ مرحله انجام می پذیرد:
دفاتر و اماکن اداری:
بخش تهویه و آماده سازی غذا
لباسشویی
رختشویخانه و خانه داری
فضاهای عمومی
۲- پذیرش
۳-سالن استراحت
دستور العمل مربوط به استخر و محوطه استخر
مساحت سالن های غذا خوری بر حسب متر مربع و بر اساس صندلی ها
۵- سالن های چند منظوره و اجتماعات
استانداردهای آسانسورها
روشنایی
برنامه فیزیکی فضاهای هتل
درب های ورودی و دسترسی ارز خارج به هتل
استانداردهای پارکینگ
فضاهای خدمات پشتیبانی (دور از دید)
مقدار فضای لازم برای آشپزخانه اصلی
راهروها و راه پله ها
بخش مهندسی و تاسیسات مکانیکی
تاسیسات مکانیکی
استانداردهای گرمایش، سرمایش و تهویه ی هوا
رعایت مقررات آکوستیکی در هتل ها
زمان واکنش
شاخص کاهش صدای وزن یافته مورد نیاز برای جدارها :
مجاورت فضاهای مهندسی
دستور العمل ایمنی و آتش نشانی ساختمان های اقامتی
الف) ضوابط و مقررات ایمنی سازمان در مرحله طراحی :
u1 ضوابط مربوط به فاصله ساختمان ها از یکدیگر با توجه به نوع کاربری:
-۲ ضوابط مربوط به ارتفاع ساختمان (تعداد طبقات روی پیلوت ) و عرض تر افیکی گذرهای اطراف پلاک
u-3 ضوابط مربوط به مسیر و دستگاه پله اضطراری
-۳-۴ برای ساختمان های خاص طبق نظر کارشناس سازمان آتش نشانی.
راههای دسترسی هتل:
-۴ ضوابط مربوط به آسانسور
u-5 ضوابط مربوط به رمپ پارکینگ
u-6 ضوابط مربوط به موتور خانه تأسیسات
u-7 ضوابط مربوط به سیستم اعلام کننده حریق
u-8 ضوابط مربوط به استعلام از سازمان آتش نشانی و نظریات کارشناسی
uب) دستور العمل ایمنی سازمان در مرحله اجراء (بازدید، کنترل ونظارت)
u-2 دستورالعمل مربوط به نمای سنگ وشیشه
-۳ دستور العمل مربوط به برق و روشنائی اضطراری ساختمان
u-4 دستور العمل مربوط به آسانسور
u-5 دستورالعمل مربوط به سیستم گرمایش ساختمان
u-6 دستور العمل مربوط به موتور خانه تأسیسات
u-7 دستورالعمل مربوط به جانپناه، داکت و نورگیر و بازشوها
u-8 دستور العمل مربوط به سیستم لوله کشی آب آتش نشانی ساختمان ها
u-دستور العمل مربوط به خاموش کننده دستی و چرخ دار آتش نشانی
u-10 دستورالعمل مربوط به نازک کاری و دکوراسیون داخلی ساختمان ها
u- دستورالعمل مربوط به سیستم اعلام حریق
u- دستور العمل مربوط به استعلام از سازمان آتش نشانی و نظریات کارشناسی